Forsikre deg om at du har gode vinterdekk på bilen
monsterdybde

Siden det allerede er vinterstid, er det viktig at du vet om dekkene dine er i god stand. Hvis du har fått dekket til å skifte selv, har ingen ekspert sett på dekkene før du installerte dem. Hvis du har et dekkverksted, kan du erstatte dekkene for deg, vil ekspertene deres se på dekkene dine før du installerer dem. De sjekker om mønsterdybden er tilstrekkelig, om den er fri for skader og sikrer at de er balanserte. De sørger også for at dekktrykket er riktig når du reiser. Når du får dekket til å skifte selv, er det viktig at du sørger for at dekkene er i god stand. Du må også sørge for at mønsterdybden er tilstrekkelig, dvs. over 4mm og at dekktrykket er ok, slik at du kan kjøre trygt.

 

Vinterdekk er ekstremt viktig om vinteren for å sikre at du har godt grep og sikkerheten du trenger for sikker kjøring. Fordi du har snø, is og slaps om vinteren, som alle gjør det vanskelig å kjøre om vinteren. Sommerdekk kan ikke gi det grepet du trenger om vinteren, da sommerdekk blir tøffe når temperaturen synker under null grader. Ettersom dekkene er harde reduseres friksjonen mellom dekkene og veibanen. Dette skjer selv når du har tørr mark, så det er på tide å bytte til vinterdekk allerede når temperaturen synker under null. Fordi vinterdekk er bedre enn sommerdekk ved temperaturer under null grader.

 

Det er viktig at ha en mønsterdybdeover 4 mm og at dekkene er i god stand for å kunne kjøre trygt. Viktige egenskaper forverres når mønsterdybden synker. Bremseavstand, evnen til å unngå vann- og plateplanlegging reduseres. Dette øker risikoen for ulykker. Derfor er det viktig å sjekke mønsterdybden kontinuerlig slik at du vet når du skal bytte til nye bildekk. Siden dekkene er så viktige under de tøffe forholdene som råder om vinteren, er det viktig å ikke vente for lenge eller utsette kjøpstidspunktet. En ulykke, selv om den er liten, vil koste deg mer enn du sparer på å ikke endre.

 

Lufttrykket i dekkene er også viktig å sjekke, da lavt lufttrykk fører til økt slitasje og høyere drivstofforbruk. For høyt lufttrykk er heller ikke bra, siden du har redusert kontaktflate og du bruker dekket ujevnt. De påvirker også bremseavstanden, så den utvides hvis du har dårlige støtdempere. Så du bør også sjekke at støtdemperne er i god stand, slik at du kan redusere risikoen for å være i en ulykke.

 

Det er spesielt viktig om vinteren å ta godt vare på bilen din og dekkene dine, da det er mye vanskeligere å kjøre om vinteren enn om sommeren. Hvis bremsene, støtdempereeller dekkene dine ikke er i god stand, vil de bidra til å øke risikoen for en ulykke, noe du vil unngå.

Create your own website with mono.net